Вратна пържола на скара

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Вратна пържола на скара
Снимка: Атанаска
3 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Вратните пържоли се изпичат отлично на скара и остават толкова крехки!"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 4 вратни пържоли
  • бира - 500 мл
  • лук - 1 глава
  • сол
  • черен пипер
  • лимони - за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начукайте добре свинското, като го сложите в найлонов плик. Сложете пържолите в тава, като преди това ги натъркате със сол и черен пипер. Залейте с бирата и разпределете нарязания лук. Покрийте тавата и оставете на хладно да се овкуси за 2 часа.

Загрейте грила и натъркайте реотаните с половин глава лук, забучена във вилица. Скарата трябва да е добре загряна.

Изпечете пържолите от двете страни до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
55
43
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Най-добре е,да си ги изпечете във фурна,така както са с маринатата.Всичко зависи от месото,дали е от младо прасе или от дърта свиня
20.07.2024 19:19
Анонимен
Анонимен
Ако искате да се нахраните с подметка, вместо със сочна вратна пържола, пробвайте тази рецепта!
01.01.2022 22:53
1
Валентин Миранов
Валентин Миранов
Стават много вкусни и сочни!
17.04.2016 00:40
2