Начин на приготвяне
В половината от прясното мляко сме натрошили маята и сме добавили захарта и 1 с.л. брашно. След като се активира, прибавяме при останалите продукти и замесваме меко еластично тесто.
Оставяме да втаса на топло и след като е готово, го разделяме на 2 части. От едната разточваме кора, която мажем с масло и навиваме на руло.
Режем на охлювчета и редим от едната страна на тавата-2 реда. От другата част тесто разточваме 3 обли кори , които са намазани с масло и ги режем на 8 триъгълника.
Всеки триъгълник се реже по средата и се промушва от долу нагоре, за да се получи листо. Листата разполагаме от другата страна на тавата.
Оставяме да втаса, след което мажем с разбит жълтък, мляко и олио. Посипваме със семена. Печем в загрята фурна на 170 градуса.
Коментари