Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Лесен пай с круши

Лесен пай с круши

АнонименАнонимен
Новак
218793
Лесен пай с круши
Снимка: Анонимен
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Поздравете себе си, щом приготвите този пай с круши - лесен е, но иска своето време, за да стане прекрасен"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • маргарин - 125 г
  • брашно - 1 и 1/2 ч.ч.
  • бакпулвер - 10 г (1 пакетче)
  • прясно мляко - 1/3 ч.ч.
  • круши - 500 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте захарта с жълтъците, добавете разтопения маргарин. Прибавете пресятото с бакпулвера брашно и прясното мляко.

Разбъркайте сместа до хомогенност и я изсипете в предварително намаслена тавичка. Печете до получаването на златист цвят.

Върху изпечения блат се нареждат резени обелени круши. Върху тях се изсипват разбитите на пухкав сняг с 4 с.л. захар белтъци.

С помощта на лъжица оформете връхчета. Допечете сладкиша в слаба фурна за кратко – необходимо е само белтъците да порозовеят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
За ябълките пробвайте с карамел на тавата, масло, ябълките и отгоре кексовата смес. Обръщане на сладкиша след изстиване и декорация по желание
28.02.2016 22:59
1
Йорданка Тасева
Йорданка Тасева
аха ясно, благодаря много, щях да изхабя ябълките :)))
28.02.2016 22:55
1
Покажи всички подкоментари
Анонимен
Анонимен
тази рецепта е подходяща за мек и сладък плод:)
28.02.2016 22:53
Йорданка Тасева
Йорданка Тасева
вместо круши може ли да ползваме ябълки )))
28.02.2016 22:49
1
Покажи всички подкоментари