Начин на приготвяне
Обелваме и нарязваме картофите на кубчета. Слагаме каймата в купа, сипваме малко студена вода (около 100 мл) и разбиваме каймата.
В дълбок тиган наливаме олиото и в него запържваме нарязания на дребно лук. Добавяме разбитата кайма и запържваме и нея за 2-3 минути.
Прибавяме 3-4 лъжици домати от консерва, сол на вкус, бял пипер една кафена лъжичка, универсална подправка една супена лъжица.
Накрая прибавяме нарязаните на кубчета картофи и разбъркваме добре.
Прехвърляме съдържанието в тавичка и го заливаме с топла вода, след което слагаме в загрята фурна на 200 градуса за около 45 минути.
Приготвяме заливката, като разбиваме в купа три лъжици брашно заедно с малко студено прясно мляко, така че да се получи рядка каша.
Слагаме в кашата три яйца и разбиваме хубаво, след което добавяме и останалото мляко. Изваждаме от фурната почти готовата мусака и я заливаме със заливката, след което я връщаме обратно във фурната за около 15 минути до придобиване на златист цвят.