Печено месо с плънка

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Печено месо с плънка1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
3-4
"Не пропускайте да опитате това страхотно предложение за обяд, обилно полято с ароматен сос от печенето"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 800 г, може и свинско
  • моркови - 1 голям
  • лук - 1 глава
  • шунка - около 60 г
  • брашно - 1 с.л.
  • вино - 1/2 ч.ч. червено
  • гъби - 5 броя
  • магданоз - 2 с.л., накълцан
  • олио - 4 с.л.
  • сол
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука, морковите и гъбите и ги задушете до омекване в малко олио. Накрая добавете нарязаните шунка и магданоз и овкусете със сол и черен пипер. Месото при нужда почистете и оформете. Направете разрез по средата и извадете една част месо от вътрешността му.

Осолете го леко отвсякъде, напълнете го с плънката, зашийте го и го оставете да престои за около час на хладно. Загрейте мазнина в съд и сложете месото да се запържи леко от всички страни. След това се премества в тава, залива се с малко мазнина, долива се с чаша гореща вода и се пече в умерена фурна.

По време на печенето се обръща от всички страни, за да се изпече добре. Готовото месо се изважда от тавата и внимателно се отстранява конецът. В мазнината на тавата се запържва брашното и се разрежда с виното и чаша топла вода. Бъркайте соса за около 15-20 минути, след което го прецедете. Сервирайте порция месо с плънка, полято със сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: