Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Амур с копър и бадеми

Амур с копър и бадеми

Йорданка ТасеваЙорданка Тасева
Иноватор
3782k1k5
Амур с копър и бадеми1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • риба - 1 амур
  • копър - 50 г сух
  • бадеми - 30 г
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • майонеза - 1 с.л.
  • лимони - 1/2 бр.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистваме амура и го натриваме отвътре и отвън със сол и черен пипер.

Направете разрез на рибата и сложете чесъна, нарязан на ситно.

Полейте с малко лимонов сок, майонеза и копър.

Прибавете натрошените бадеми и завийте рибата във фолио.

Печем в загрята фурна на 180 градуса.

Гарнирайте с пресни зеленчуци или картофи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: