Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пълнен хляб»Пълнен хляб с лютеница и сирене

Пълнен хляб с лютеница и сирене

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k6
Пълнен хляб с лютеница и сирене
Снимка: Джемиле Чешлиева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
1 бр.
"Ами доста добра идея за бърза вечеря...да!"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • вода - 3 в. ч.
  • мая - 1 пакет
  • захар - 1 - 1/2 с.л.
  • сол - 1 с.л.
  • брашно - колкото поеме
  • Плънка
  • лютеница - 1 буркан
  • кашкавал - 400 г
  • сирене - 200 г
  • чушки - 2 бр. зелени
  • магданоз - 1 - 2 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря в 1 в. ч. вода заедно със захарта. Оставя се за 5 минути. Добавят се всички останали продукти, омесва се меко тесто и се оставя да втаса за 1 час.

След това се омесва наново, леко се разточва. Вътре се слага от плънката - маже се с лютеница, поръсва се с натрошено сирене, настъргва се обилно кашкавал, накълцват се чушките и магданозът.

После с набрашнени ръце се оформя тестото във вид на питка.

В набрашнена тава се слага хлябът, намазва се с малко масло, отгоре се правят разрези на квадратчета, набрашнява се леко и се пече във фурна на 180 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Може да се добавят и саламчета на дребни кубчета.
29.02.2016 11:28