Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Боб чорба»Класическа фасул чорба

Класическа фасул чорба

Класическа фасул чорба
Снимка: Веселина Константинова
2 / 10
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Фасул чорбата, която всички толкова обичаме"

Необходими Продукти

  • боб - 300 г
  • лук - 1 - 2 глави
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1 бр.
  • олио - 1 ч.ч.
  • сол
  • джоджен
  • чубрица
  • магданоз
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете фасула от вечерта. Преди да го сложите да се вари, го изплакнете добре.

Сложете го в подходящ съд за варене и налейте вода (достатъчно количество, тъй като при варенето бобът набъбва, а течността извира, и ако е необходимо долейте още).

Добавете нарязания на ситно лук и морков. Прибавете и ситно нарязаната чушка. Сложете олиото и червения пипер. Оставете боба да ври на тих огън до готовност (когато зрънцата омекнат е готов).

Към края на варенето прибавете солта и подправките. Сервирайте с люти чушлета.

Рецептата за боб чорба е изпълнена, да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: