Начин на приготвяне
Разтворете маята в топлата вода с лъжичка захар и оставете да шупне. Брашното пресейте, направете кладенче и сложете яйцето, 50 мл от зехтина, сметана, сол и оцет.
Размесете като постепенно добавите и шупналата мая до получаване на хубаво гладко тесто. Оставете покрито на топло за час да удвои обема си.
В купичка сложете останалия зехтин, риган, намачкан чесън, сол, розмарин и мащерка. Втасалото тесто разделете на 12 равни части и оформете на топчета.
Всяко топче разтеглете на малка кора, както правите мекиците, сложете им по лъжица от овкусената смес и ги направете отново на топчета.
Намажете форма за мъфини с малко масло и във всяко отделение на формата сложете по едно топче от тестото. Намажете всяко с разбит жълтък и поръсете със семената. Оставете да втасат още 20 минути.
Сложете ги във фурната и печете на 160 градуса около час. След изпичане ги извадете от формите и те вече ще са придобили форма на гъбки :)