Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Студени супи»Таратор»Таратор по Царевски

Таратор по Царевски

Таратор по Царевски
Снимка: Веселина Константинова
4 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Вечният въпрос - тараторът със или без орехи е по-вкусен?"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 1 кофичка (400 г)
  • вода - 1 кофичка
  • краставици - 1 - 2 бр.
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • хляб - 2 филии, сух
  • копър
  • олио - 3 с.л.
  • орехи - 1/2 ч.ч. счукани
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете краставицата и я нарежете на малки парчета. Обелете чесъна и го сложете в хаванче.

Добавете филиите, начупени на хапки, без корите, начуканите орехи, нарязаният копър и олиото.

Счукайте до гъста хомогенна смес. Разбийте киселото мляко с водата. Овкусете със сол.

Добавете чесновата смес и разбъркайте таратора до еднаква консистенция. Поднесете охладен.

Тараторът по Царевски е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: