Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Суджук»Домашни суджуци с балканска чубрица

Домашни суджуци с балканска чубрица

Домашни суджуци с балканска чубрица3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
100 мин.
Общо
100 мин.
Порции
18
"Ако знаете колко са вкусни в гювеч..."

Необходими Продукти

  • телешко месо - 2 кг
  • свинско месо - 4 кг
  • сланина - 500 г
  • сол - 180 г
  • черен пипер - 2 пакетчета (по 10 г)
  • чубрица - балканска, 5 - 6 с.л.
  • кимион - 1 пакетче (10 г)
  • червен пипер - 120 г
  • черва - свински
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смелете телешкото, свинското месо и сланината на едра месомелачка.

Прибавете солта, червения пипер, черния пипер, чубрицата наронена и кимиона.

Объркайте всичко до едно родна смес и оставете за около 2-3 часа, за да си поеме от ароматите.

Напълнете червата с помощта на машинка и завържете здраво от двете страни.

Накачете суджуците на проветриво място, като периодично ги размачквате.

Домашните суджуци с балканска чубрица са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Не ги ли притривате (притискате) за да стават по тънки и стават за мезе с по добра форма.
29.02.2016 23:56
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Ние добавяме захар за да не се губи цветът.
29.02.2016 22:03
2