Яхния с кюфтета

Роси ТрифоноваРоси Трифонова
Дарт Вейдър
1k
4k
31
17k
18/06/2011
"Рецепта проверявана с годините, едно от първите неща, които се научих да правя преди години в Студенстски град, резултатът винаги е отличен"
Приготвяне25 мин.
Готвене70 мин.
Общо95 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо125 825
  • Преглеждания за месеца561
  • Преглеждания за седмицата237
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука и морковите и ги сложете да се задушат в малко мазнина. Щом леко омекнат се поръсват с червения пипер и се доливат 2 ч.ч. гореща вода (около 500 мл).

През това време се омесва каймата с ориза (предварително накиснат в студена вода и отцеден), добавя се сол, черен пипер, бахар. Оформят се малки кюфтенца, които се пържат в отделен тиган, оваляни в брашно. Може и направо да ги пуснете в ястието без да ги пържите. Заедно с тях се добавя и виното.

Щом оризът уври (при нужда долейте още вода), добавете настърганите домати и доматеното пюре. Овкусете с бульона и от подправките на вкус. Готовата яхния се сгъстява с размито в малко вода брашно и след 30 сек. се отнема от котлона. Поднася се с лъжица кисело мляко и накълцан магданоз.

Метална поставка за черпак
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Метална поставка за черпак
5.94 лв.
Виж ››

Разбърквате и поставяте на място, така че винаги да ви е под ръка, защото малките помощници в кухнята правят готвенето приятно занимание :)

Рейтинг

5 13
4 7
3 5
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
BIKkiny
BIKkiny
10.02.2014 11:30
Аз прибавих и малко картофки-чудна е !
3
0
bilqna001
bilqna001
21.10.2013 16:22
Много бърза,лесна и вкусна рецепта.Днес я изпитах.Благодаря на автора.
5
1
anonimna
anonimna
11.08.2011 16:59
Суров.
6
3