Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Патешко месо»Патешки гърди с плодове и бадеми

Патешки гърди с плодове и бадеми

ВаняВаня
Чирак
11831141
Патешки гърди с плодове и бадеми1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • сливи - 12 бр., сушени
  • кайсии - 12 бр., сушени
  • вино - 400 мл
  • оцет - 1 с.л., винен
  • портокали - 1 бр.
  • патешки гърди - 2 бр.
  • олио - 100 мл
  • лук - 1 глава
  • коняк - 1 с.л.
  • мед - 1 с.л.
  • бадеми - 100 г
  • масло - 50 г
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Плодовете киснат 2 часа във виното и оцета, а портокаловата кора - 30 минути в гореща вода.

Патешките гърди се пържат първо откъм кожата и след това се обръщат.

Филийките лук се задушават и се добавят плодовете с виното и малко месен бульон.

В течността се кипват конякът, медът, портокаловата кора, бадемите и маслото.

Нарязаното месо се подправя и гарнира с плодовете и бадемите. Полива се със соса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: