Пиле със зеленчуци по китайски

Сия РибагинаСия РибагинаМастър Шеф69496120515
01/03/2016
"Пиле със сочни зеленчуци по китайски в български прочит, което го прави още по-вкусно"
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
34 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо225 206
  • Преглеждания за месеца2273
  • Преглеждания за седмицата418
  • Коментирана12 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена34

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купичка направете смес от оцета, соевия сос, нишестето и меда. Всичко хубаво се разбърква и отделете за накрая. Зеленчуците се почистват и нарязват на лентички. Пилешкото филе също се реже на ивички.

В уок тиган се сипва зехтинът и се загрява на максимум. Сложете пилешкото филе и запържете за 5 минути. Добавете лука и когато стане прозрачен, се добавят лентичките чушки, морков, тиквичка и гъбите. Всичко се пържи около 10 минути, като се разбърква. Щом зеленчуците поомекнат, сложете нарязания на ситно чесън и подправете с черен пипер.

Разбъркайте и след 2 минути сипете от предварително приготвената смес, като се сипва по малко, бърка се и пак се сипва до пълното ѝ усвояване.

След като цялата смес е изсипана, яденето се оставя за още минута-две на котлона и се изключва.

По желание накрая може да се поръси с препечен сусам и да се поднесе с гарнитура от сварен ориз.

Вместо мед може да сложите сладко от ягоди или боровинки. Изпробвах го, вкусът е невероятен.

Опитайте :)

Рейтинг

5 12
4 1
3 0
2 0
1 2
Дай твоята оценка:

Коментари (12)

Изпрати
Виолина Кучева
Страхотно и многооо вкусно !
0
0
Мата Денева
Мата Денева
16.09.2018 13:59
Направих пилето по китайски .Стана много вкусно
0
0
Borislav Gatev
Borislav Gatev
31.08.2018 16:00
хубаво но зехтин в китайската кухня ?...
1
1