Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Чийзкейк»Чийзкейк без печене с пресни плодове

Чийзкейк без печене с пресни плодове

АнонименАнонимен
Новак
218293285
Чийзкейк без печене с пресни плодове
Снимка: Анонимен
2 / 3
01/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10 парчета

Необходими Продукти

  • сметана - 1 кофичка (400 г)
  • захар - 1 к.ч.
  • крема сирене - 4 пакетчета (500 г общо), може и обезсолена извара
  • кисело мляко - 3 - 4 с.л.
  • бисквити - 1 пакет чаени (220 г)
  • масло - 60 г
  • ром - 2 с.л.
  • плодове - пресни (ползвах ягоди, но може и с други)
  • желатин - 2 пакетчета (ползвах на д - р Йоткер)
  • захар - 3 - 4 с.л.
  • вода - 150 мл или компот от позвания плод за желиране на плодовете
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бисквитите се натрошават на много дребни парченца, почти на трохи. Ако имате бледер, ги смелете с него. Разстилат се върху тортена форма с диаметър около 26 см и се поливат с разтопеното масло, разбъркват се и се притискат равномерно по дъното на формата като тънък блат. Отгоре поръсвам рома равномерно.

Формата се прибира в хладилника за 20-на минути, за да стегне блатът. Разбива се сметаната с кафената чаша захар. Добавя се сиренето крема и разбиването продължава. Най-накрая се добавя и киселото мляко.

Предварително 1-то пакетче желатин се накисва в малко вода, съгласно предписанията на производителя, и после се разтваря на водна баня или за кратко в микровълнова фурна.

Вече охладен желатинът се смесва със сместа от сметаната и сиренето крема. Изсипва се в тортената форма върху бисквитите и формата с готовия чийзкейк се прибира отново в хладилника, за да стегне за около 1-2 часа.

Междувременно измивате ягодите, нарязвате ги на половинки, накисвате другия желатин за 5 минути във вода. Вече готовият чийзкейк се изважда от хладилника, декорира се с плодовете.

Желатинът, разтворен на водна баня и смесен със водата със захарта или сока от ягодов компот, се излива върху ягодите и отново се прибира в хладилника да стегне. Когато чийзкейкът се е желирал добре, се освобождава от тортената форма и е готов за консумация.

Ако нямате опит в работата с желатин и не сте сигурни, че можете да освободите чийзкейка от формата безпроблемно, има 2 начина да сторите това.

Първият вариант е да намажете стените на формата с масло, преди да налеете сместа. Вторият вариант е да потопите формата за кратко в гореща вода и това ще ви помогне за изваждането на сладкиша от формата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: