Телешки език с доматки на фурна
Roasted Beef Tongue
gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Мезета»Телешки език с доматки на фурна

Телешки език с доматки на фурна

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k5k3120k
19/06/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции3
"Страхотен деликатес, който нямаме търпение да опитаме с чаша домашно червено вино"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете телешкия език заедно с оцета и подправките да се свари във вода. Може да използвате и тенджера под налягане. Готовият език се изважда, обелва и се нарязва на парчета.

В съд се загряват олиото и се запържва лука. Добавят се накълцаните обелени домати, подправя се със сол, черен пипер, тарос и малко карамфил на вкус. Сосът се вари, докато леко се сгъсти.

В намазнена йенска тенджера или саче се слага езика, залива се със соса, похлупва се и се пече в предварително загрята умерена фурна за около 1 час.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 4
4 3
3 1
2 3
1 0
Дай твоята оценка: