Дал-къри – леща с къри

Дал-къри – леща с къри

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k
4k
958
3k
02/03/2016
"Не просто леща, а дал-къри - опитайте и ще усетите разликата!"
Приготвяне40 мин.
Готвене75 мин.
Общо115 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 253
  • Преглеждания за месеца36
  • Преглеждания за седмицата26
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисваме предварително лещата в студена вода. След 4 часа изливаме и доливаме нова студена вода.

Варим и след 30 минути прибавяме 1 глава ситно нарязан лук.

Втората глава лук нарязваме ситно, счукваме чесъна и заедно с нарязаната чушка, карамфилчетата, канелата, запържваме за 2-3 минути.

Намаляваме огъня, прибавяме къри на прах. Задушаваме 3-4 минути и добавяме всички подправки и доматеното пюре. Смесваме със сварената леща.

Ястието може да приготвим гъсто или по рядко.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар