Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Фрикасе»Пиле със спанак и сметана

Пиле със спанак и сметана

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k6
Пиле със спанак и сметана2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Пиле със спанак - вълшебна комбинация, споена със сметана и сервирана, поръсена със свеж магданоз"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 4 броя гърди
  • спанак - 300 г
  • олио - 2 с.л.
  • лук - 1 глава
  • вино - 1/2 ч.ч. бяло
  • извара - 4 с.л.
  • бульон - 300 мл пилешки
  • риган - 1/2 ч.л.
  • сметана - 4 с.л. готварска, за соса
  • нишесте - 1 с.л.
  • вино - 1/3 ч.ч. бяло
  • горчица - 1 с.л.
  • магданоз - 2 - 3 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете спанака и го бланширайте, след което го отцедете. Накълцайте лука и го запържете за 20 секунди, след което добавете виното. Щом заври се прибавя спанака, изварата, сметаната, горчицата и се овкусява с подправки на вкус. След като сосът къкри за 10-15 минути, се сгъстява със с.л. размито в малко вода нишесте.

Пилешкото се нарязва на късове, посолява се, поръсва се с черен пипер, овалва се в 1 с.л. нишесте и късовете се разбъркват, за да се разпредели нишестето. В дълбок тиган се загрява мазнина и се запържва равномерно пилешкото. Добавете в сметановия сос и поднесете, поръсено с накълцан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
54
41
31
20
10
Дай твоята оценка: