Курабийки лунички

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
70 мин.
"Обещаваме, че това ще стане любимата рецепта на семейството ви"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 1/2 кофичка
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 200 г
  • ванилии - 2 бр.
  • мая - 1/2 пакетче, суха
  • олио - 100 мл
  • брашно - около 500 - 600 г
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • захар - едра, кристална, за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа пресяваме брашното с бакпулвера, добавяме маята и ванилиите.

Правим кладенче и изсипваме киселото мляко, олиото и захарта разбита с две яйца.

Омесваме средно меко тесто, което разделяме на две и го оставяме да почине за 15 минути.

Разточваме едната топка върху набрашнена повърхност, до 3-4 мм дебелина. С формички изрязваме лунички или други формички по желание.

Разбиваме добре третото яйце, добавяме му 1 с.л. олио и разбъркваме, с четка мажем всяка луничка и я потапяме в плитък съд с едра кристална захар. Редим в тавичка, върху хартия за печене. Повтаряме и с втората топка.

Печем в предварително загрята на 200 градуса фурна за 20 минути, до зачервяване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: