Курабийки лунички

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Курабийки лунички
Снимка: Севда Андреева
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
70 мин.
"Обещаваме, че това ще стане любимата рецепта на семейството ви"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 1/2 кофичка
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 200 г
  • ванилии - 2 бр.
  • мая - 1/2 пакетче, суха
  • олио - 100 мл
  • брашно - около 500 - 600 г
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • захар - едра, кристална, за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа пресяваме брашното с бакпулвера, добавяме маята и ванилиите.

Правим кладенче и изсипваме киселото мляко, олиото и захарта разбита с две яйца.

Омесваме средно меко тесто, което разделяме на две и го оставяме да почине за 15 минути.

Разточваме едната топка върху набрашнена повърхност, до 3-4 мм дебелина. С формички изрязваме лунички или други формички по желание.

Разбиваме добре третото яйце, добавяме му 1 с.л. олио и разбъркваме, с четка мажем всяка луничка и я потапяме в плитък съд с едра кристална захар. Редим в тавичка, върху хартия за печене. Повтаряме и с втората топка.

Печем в предварително загрята на 200 градуса фурна за 20 минути, до зачервяване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: