Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Лазаня»Лазаня с цветовете на италианския флаг

Лазаня с цветовете на италианския флаг

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2162k1
Лазаня с цветовете на италианския флаг1 / 2
01/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • кори за лазаня - 500 г
  • морски дарове - 1 кг микс
  • мазнина - 2 с.л.
  • кашкавал - 1/2 ч.ч. настърган
  • сирене - 1 ч.ч. настъргано
  • сол
  • пипер
  • Червено
  • домати - 2 консерви
  • чесън - 3 скилидки
  • лук - 1 глава
  • зехтин - 2 с.л.
  • босилек - 5 с.л. пресен
  • червен пипер - 1 щипка лют
  • Бяло
  • бешамел - 3 ч.ч. сос
  • Зелено
  • спанак - 1/2 кг пресен
  • зехтин - 1 с.л.
  • чесън - 1 скилидка
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Червено: Задушете лука в зехтина до омекване. Добавете чесъна и разбъркайте добре. Оставете на огъня още около минута. Накълцайте на ситно доматите от консерва и ги добавете в тигана. Поръсете със зехтина. Оставете сместа да заври, след което оставете да къкри

за около 30 минути, докато сосът се сгъсти.

Зелено: Нарежете спанака на едро и го поставете за кратко в микровълновата печка, докато се спаружи.

Смесете в купа със зехтина и чесъна и овкусете със сол и черен пипер. Нарежете на едро морските дарове. Сгорещете 1 с.л. масло и 1 с.л. олио в тиган с дебело дъно. Първо, изсипете скаридите, посолете със сол и черен пипер, задушавайте, докато станат розови. Извадете ги от тигана.

В същия тиган сгорещете останалата мазнина и задушете мидите и рибното филе по същия начин.

Подреждане на лазанята: Намажете дъното с доматен сос. Първият пласт е от корите за лазаня и се полива със сос Бешамел. Отгоре изсипете скаридите. Покрийте пак с кори, червено, зелено и сирене. Пак кори, бешамел и миди.

Завършете с кори, отгоре рибно филе, спанак. Полейте цялата лазаня с бешамел или доматен сос. Поръсете с кашкавал. Печете на 180-200 градуса 45 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: