Начин на приготвяне
Червено: Задушете лука в зехтина до омекване. Добавете чесъна и разбъркайте добре. Оставете на огъня още около минута. Накълцайте на ситно доматите от консерва и ги добавете в тигана. Поръсете със зехтина. Оставете сместа да заври, след което оставете да къкри
за около 30 минути, докато сосът се сгъсти.
Зелено: Нарежете спанака на едро и го поставете за кратко в микровълновата печка, докато се спаружи.
Смесете в купа със зехтина и чесъна и овкусете със сол и черен пипер. Нарежете на едро морските дарове. Сгорещете 1 с.л. масло и 1 с.л. олио в тиган с дебело дъно. Първо, изсипете скаридите, посолете със сол и черен пипер, задушавайте, докато станат розови. Извадете ги от тигана.
В същия тиган сгорещете останалата мазнина и задушете мидите и рибното филе по същия начин.
Подреждане на лазанята: Намажете дъното с доматен сос. Първият пласт е от корите за лазаня и се полива със сос Бешамел. Отгоре изсипете скаридите. Покрийте пак с кори, червено, зелено и сирене. Пак кори, бешамел и миди.
Завършете с кори, отгоре рибно филе, спанак. Полейте цялата лазаня с бешамел или доматен сос. Поръсете с кашкавал. Печете на 180-200 градуса 45 минути.