Баница с кайма, моркови и кисели краставички

Теодора МещероваТеодора Мещерова
Помощник Готвач
136
685
207
356
2
02/03/2016
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо891
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязвате лука, чесъна, морковите и киселите краставички на ситно. Взимате тиган и капвате малко олио. Когато загрее, слагате лука и чесъна да се запържат. След това добавяте каймата. Когато се запържи, добавяте киселите краставички и морковите.

Когато се запържат, добавяте доматите и овкусявате с подправките. Когато сместа се сгъсти, я дърпате от котлона.

Взимате корите и започвате реденето. Редите лист по лист или по два листа, зависи колко плънка сте си направили. Когато сложите от плънката върху корите, ги навивате на руло и слагате в предварително намазнана тавичка.

Отгоре гланцирате с разбитите яйца с четка. Може да сложите по две рула в тавичка, за да ви е по-лесно после да ги нарежете на малки апетитни банички. Когато сте готови, ги слагате да се пекат в предварително загрята на 200 градуса фурна, докато станат готови.

Когато се изпекат и щом изстинат малко, ги изваждате от тавичката, режете ги на 3-4 парчета и сервирате в подходяща чиния.

Красива и лека метална незалепваща тава в цвят крем 28 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Красива и лека метална незалепваща тава в цвят крем 28 см
26.59 лв.
Виж ››

Очарователна метална тава, която ще сготви всичко, което сложите в нея - и във фурна, и на котлона. Тавата е с незалепващо покритие, почиства се лесно и има приятен кремав цвят. Удобна за съхранение на храната.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар