Сладки мартеници с масло

Теодора МещероваТеодора МещероваПомощник Готвач1362315502
03/03/2016
Приготвяне20 мин.
Готвене15 мин.
Общо35 мин.
Порции7
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо696
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходящ съд разбивате захарта и маслото. След това се добавят яйцето и млякото. Към тази смес се изсипват брашното, бакпулверът, ванилията и солта. Всичко се разбива добре.

Така полученото тесто се разделя на две топки и в едната се слага боята и се размесва, докато се оцвети. Червеното тесто се разточва на тънко между два листа хартия за печене.

Бялото тесто се разточва по съъщия начин и се слага върху червеното. Навиват се на руло и се слагат в хладилник за два часа.

След като тестото стегне, се реже на тънки шайби и се слага в тава с незалепващо покритие или върху хартия за печене.

Пече се на 180 градуса за 10-15 минути.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Valentina Psaltirova
Valentina Psaltirova
12.08.2016 14:59
Едни правят мартеници за ревер, други за хапване.
1
0