Забулени пържоли

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
635
918
174
569
1
03/03/2016
"Такива пържоли опитвали ли сте? Това е истински специалитет за ценители"
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 788
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското месо нарязваме на пържоли, след което ги начукваме внимателно. Всяка пържола натъркваме хубаво с черен пипер и сол, след което ги поставяме в дълбок съд.

Смесваме олиото, меда и лимоновия сок и с тази смес заливаме пържолите. Покриваме с домакинско фолио и прибираме в хладилник поне за половин час.

Маринованите пържоли нареждаме в тава. С нарязаните на колелца домати и гъби покриваме месото. Щедро поръсваме с масло, поливаме с вино, добавяме малко вода (до върха на пържолите), покриваме с фолио и печем на 180 градуса до омекване.

Когато месото омекне, махаме фолиото, за да се изпари излишната течност. Последните 5 минути добавяме нарязания на филийки кашкавал и покриваме всяка една пържола.

Така приготвено, месото става много крехко, а в комбинация с кашкавала става истинска наслада за небцето!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Гергана  Георгиева
Хареса ми как си ги приготвила,сигурна съм че са станали много крехки и вкусни
0
0