Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Мезета»Глазирани крилца със сусам и хлебен чипс

Глазирани крилца със сусам и хлебен чипс

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2161
Глазирани крилца със сусам и хлебен чипс
Снимка: Ваня Величкова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
90 мин.
Порции
3
"Хрупкави изкушения, които пият много повече бира, отколкото сте приготвили"

Необходими Продукти

  • пилешки крилца - 500 г
  • газирана вода - 180 мл
  • соев сос - 40 мл
  • сусам - за поръсване
  • сол
  • червен пипер
  • олио
  • За чипса
  • вода - 300 мл
  • брашно - 500 г
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • зехтин - 1 с.л.
  • мая - 10 г прясна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте олиото в дълбок тиган и добавете изчистените от кожата крила, поръсени с пипер и сол. Гответе десетина минути - по около 5 минути от всяка страна.

В купа смесете газираната вода и соевият сос, след което ги добавете към крилата и гответе още 15-20 минути. Добавете сусама и намалете температурата. Готви се до изпаряване на соса и остъкляване на месото.

В купа разтворете маята в хладка вода заедно със захарта. Добавете сухите съставки и замесете меко тесто. Оставете го да втаса за около час.

Разточете на много тънка кора и изрежете тънки ивици. Намажете със зехтин и поръсете с подправки на вкус.

Прехлупете лентичките и печете на хартия за печене до почервеняване.

Готовият чипс може да се сервира както с крилцата, така и отделно :)

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: