Начин на приготвяне
Загрейте олиото в дълбок тиган и добавете изчистените от кожата крила, поръсени с пипер и сол. Гответе десетина минути - по около 5 минути от всяка страна.
В купа смесете газираната вода и соевият сос, след което ги добавете към крилата и гответе още 15-20 минути. Добавете сусама и намалете температурата. Готви се до изпаряване на соса и остъкляване на месото.
В купа разтворете маята в хладка вода заедно със захарта. Добавете сухите съставки и замесете меко тесто. Оставете го да втаса за около час.
Разточете на много тънка кора и изрежете тънки ивици. Намажете със зехтин и поръсете с подправки на вкус.
Прехлупете лентичките и печете на хартия за печене до почервеняване.
Готовият чипс може да се сервира както с крилцата, така и отделно :)