Универсално тесто за мекици, тутманици, блатове

МузаМузаНовак3
03/03/2016
"Лесно универсално тесто, с което може да приготвите много вкусотии "
Приготвяне50 мин.
Общо50 мин.
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо11 651
  • Преглеждания за месеца52
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се смесват топлата вода с маята и захарта, разбърква се добре и се остава да почине за 10-15 мин.

Отделно се смесват киселото мляко заедно с хлебната сода, яйцето и солта.

Всички съставки се смесват заедно и се замесва меко тесто, което трябва да втасва около час или два на стайна температура в купа, покрито с кърпа или стреч фолио.

Рейтинг

5 0
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Николина Панчева
много е добро
0
0