Шоколадов мус с ананас

Ваня  ВеличковаВаня ВеличковаПомощник Готвач630171
03/03/2016
Приготвяне15 мин.
Готвене5 мин.
Общо20 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо465
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Начупеният шоколад се разтопява на пара (в съд, поставен над тенджера с кипяща вода) или на водна баня.

Белтъците на яйцата се разбиват на твърд сняг. Жълтъците се разбиват с малко портокалов сок и настъргана портокалова кора на вкус и се смесват с леко охладения шоколад. Накрая се добавят белтъците и внимателно се разбъркват.

Сместа се разпределя в стъклени чаши и се оставя в хладилника за няколко часа или за цяла нощ.

При поднасянето мусът се гарнира с отцедения и нарязан на парченца ананас и се поръсва с едро настърган шоколад.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар