Копривена чорба

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7785k1k3k11
Копривена чорба
Снимка: Рая Андонова
3 / 4
04/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8
"Леко, лесно и здравословно - само така можем да опишем тази вкусна рецепта"

Необходими Продукти

  • коприва - 250 - 300 г
  • ориз - 1 к.ч.
  • яйца - 1 бр.
  • черен пипер
  • сол
  • олио
  • лук
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Копривата се измива и се отделят листата. В тенджера се слага вода да заври и след това се добавя копривата. С голяма лъжица се натиска, за да се покрие цялата с вода.

След 1-2 минути копривата си променя цвета, което означава, че е готова. Тенджерата се дръпва от котлона и с решетъчна лъжица се вади копривата в друг съд.

Докато изстива, се измива хубаво оризът и се нарязва на ситно лукът. Когато копривата е изстинала, се нарязват листата на ситно.

Тенджерата се слага пак на котлона и се слага лукът с малко олио. След това се добавят копривата и оризът. Като поврат около 5 минути, се добавят сол и черен пипер. След това се оставят да врат до готовност.

Когато всичко е добре сварено, котлонът се изключва, тенджерата се дръпва встрани и се оставя с отворен капак за 15-тина минути да поизстине.

След това в купичка се разбива едно яйце. С черпак се взима 1-2 пъти от чорбата и се добавя в купичката при яйцето при непрекъснато разбъркване.

Когато се смеси добре, се излива бавно обратно в тенджерата отново при непрекъснато разбъркване. В противен случай може яйцето да се пресече и да не се получи застройката.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Много лека и витаминозна,подходяща за сезона
04.03.2016 11:16