Ашуре с мандарини и лайм

04/03/2016
"Уникален десерт, който всеки трябва да опита рано или късно "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо486
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Житото измийте и залейте с вода да престои една нощ. Половината количество от житото пасирайте и смесете с останалото.

Нишестето разтворете в три супени лъжици вода. В съд, в който ще варите, сипете водата, житото, нишестето, захарта и смокините. След това варете до сгъстяване.

След като десертът, се сгъсти свалете от котлона, добавете стафидите и орехите.

В друг съд нарежете мандарините и добавете сока от лайм, разбъркайте. Тук пожелание можете да сипете мандарините вътре в готовия десерт или при сервиране да добавите към всяка порция.

Добър апетит!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Анонимен
Анонимен
04.03.2016 21:05
Не харесвам десерти с жито..Изобщо ашурето не е моят десерт. По- добре е тирамису или нещо друго с шоколад
0
0
Мюрвет Юсуфова
Така е,лек десерт аз за първи път приготвям Ашуре.Идеята за мандарините беше моя,исках да е нещо по-различно.Добре се получи.
0
0
Гергана  Георгиева
Ашурето е един много вкусен и здравословен десерт! Аз лично много го харесвам. Никога обаче не съм го правила с мандарини и смятам да опитам.
0
0