Питка Ин и Ян

04/03/2016
Приготвяне50 мин.
Готвене40 мин.
Общо90 мин.
Порции10 парчета
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо203
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • мая - 20 г свежа
  • брашно - 700 г
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 2 ч.л.
  • олио - 3 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • сирене - 100 г
  • вода - 400 мл топла
  • семена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрошава се маята в чашка с част от водата и малко захар. Разбърква се и оставяме да шупне. Сипва се в брашното, добавяме останалата вода, олиото, солата, яйцата.

Замесва се тесто и оставяме да втаса. Втасалото тесто се разделя на четири части. Една по една трите топки тесто се разточват на кръгли кори и се нареждат една върху друга в намаслена тава или върху хартия за печене.

Между тях се поръсва олио и натрошава сирене, без последната - тя не се маже. Отгоре се очертава леко, да се оформи фигурата.

Последното топче тесто се оформя на два дълги фитила и се усукват един в друг. Украсява се по фантазия с цветенца, сърчица или други форми.

Оставя се да втаса втори път, намазва се с разбит жълтък и поръсваме семена. Печем в умерена фурна 40 минути на 180 градуса.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар