Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Гювечета»Гювечета с тиквички и печени чушки

Гювечета с тиквички и печени чушки

Гювечета с тиквички и печени чушки
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Предлагаме ви едно зеленчуково гювече, което освен, че е леко и диетично, е и много вкусно"

Необходими Продукти

  • тиквички - 1 бр, грилована
  • червени чушки - печени, 2 бр
  • сирене - 60 гр.
  • домати - настръгани, 4 с.л.
  • кашкавал - 50 гр.
  • яйца - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Продуктите са за две гювечета.

Всяко се намазва отвътре с мазнина. На дъното поставих тънка плочка кашкавалче.

Отгоре се разпределя нарязаните на кубчета тиквички, върху тях нарязаните и обелени печени чушки по една за гювече. След това се натрошава сиренето, следва нарязани тиквички и настръган кашкавал.

Във всяко сипваме по две лъжици от доматената смес. Поставят се във фурната и включваме на 200 градуса за 20 минути докато се разтопи и зачерви кашкавала.

Имах само едно яйце, чукнах го в едното и върнах във фурната за 10 минути до готовност на яйцето.

Уникално вкусно се получи, ще правя отново!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: