Крем супа с крутони

Shteriu DjarovShteriu DjarovНовак1032
05/03/2016
"Проверихме - абсолютно забранено е да поднасяте кремсупа, ако не сте приготвили хрупкави крутони "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 934
  • Преглеждания за месеца47
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • бульон - 500 мл истински, от пиле
  • картофи - около 500 г
  • лук - 2 - 3 глави
  • моркови - 1 бр. голям
  • сол
  • масло - около 50 г
  • сол
  • подправки - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера се задушават лукът и морковът, добавят се картофите и бульонът, вари се до готовност на картофите.

След като са готови, се пасира, като се добавя и маслото, а ако е гъсто, може да се разреди с прясно мляко.

За крутоните се нарязват няколко филии хляб на кубчета с големина, колкото ни харесва. В тиган се загрява масло, колкото искаме, но гледайте да е около 50 г.

Добавят се нарязаните филии и се овкусява със сол и подправки (аз слагам само чубрица). В тигана стоят, докато станат хрупкави.

Сипва се от крем супата и се слагат крутоните.

А пилето от варенето на бульона използвайте в друга рецепта.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
ВИЛИ-Виолета Матева
Чудесна е тази супа ,а най обичам в нея хрупкавите крутони !
1
0