Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Зелен фасул с джанки в гърне

Зелен фасул с джанки в гърне

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2162k1
Зелен фасул с джанки в гърне1 / 2
06/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • зелен фасул - 1 кг
  • зелени домати - 1 бр.
  • лук - 1 бр. кромид
  • чушки - 2 бр. червени
  • моркови - 1 бр.
  • чесън - 2 бр.
  • джанки - 10 бр.
  • брашно - 2 с.л.
  • олио - 1 к.ч.
  • червен пипер
  • босилек
  • чубрица
  • джоджен
  • мащерка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете нарязания на ситно лук в олиото, добавете ситно нарязания чесън и след като станат златисти, сипете нарязаните дребно чушки и зелен домат, обеления и настърган червен домат, нарязания на кубчета морков, джанките, накълцаните зелен подправки и нарязания на половинки зелен фасул.

Поръсете с брашното, бъркайте 5-6 минути на огъня и овкусете с червен пипер и сол.

Прехвърлете сместа в гърнето, залейте с 1.5 л гореща вода и похлупете. Сложете гърнето във фурната и гответе на умерен огън до готовност на фасула.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: