Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Телешко с топено сирене, гъби и вино в гърне

Телешко с топено сирене, гъби и вино в гърне

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2161
Телешко с топено сирене, гъби и вино в гърне2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • телешко месо - 1 кг
  • топено сирене - 300 г
  • гъби - 300 г пресни
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • олио - 4с.л.
  • кашкавал - 100 г
  • розмарин
  • магданоз
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на късчета и го запържете леко в сгорещеното олио. Прибавете почистените и нарязани гъби, виното, нарязаното топено сирене и стрит розмарин.

Добавете ситно нарязан магданоз, овкусете с черен пипер и сол и разбъркайте. Прехвърлете сместа в гърнето, налейте и малко вода, колкото да се покрият продуктите, похлупете и го сложете във фурна.

Гответе на слаб огън до готовност. Малко преди ястието да е напълно готово, посипете настъргания кашкавал и върнете във фурната, докато се разтопи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: