Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешки хапки със сос Терияки

Пилешки хапки със сос Терияки

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Пилешки хапки със сос Терияки
Снимка: Vannq88
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Покана за обяд? Само ако приготвите Пилешки хапки със сос Терияки"

Необходими Продукти

  • пилешки филе - 400 г
  • сос терияки - готов, 200 мл
  • джинджифил - 1 с.л. настърган
  • царевично нишесте - 2 ч.л.
  • олио - 2 с.л.
  • кафява захар - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе марината от кафявата захар, джинджифила и терияки соса. Разбърквайте до пълното разтваряне на захарта.

Пилешките гърди нарежете на хапки и мариновайте в част от готовата марината. Не трябва да плуват, а само да бъдат добре покрити.

Маринованите пилешки хапки приберете в хладилника за около половин час. В останалата част от марината изсипете царевичното нишесте и разбъркайте до разтварянето му.

Загрейте олиото в тиган. Прибавете пилешките хапки и пържете за около 5 минути. Изсипете маринатата с нишестето, разбъркайте ястието и захлупете с капак. Гответе още за около 10 мин.

Готовото ястие може да сервирате с ориз за гарнитура.

Пилешките хапки със сос Терияки са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: