Начин на приготвяне
Пилешките дробчета първо се бланшират в гореща подсолена вода за 4-5 минути. Изваждат се и се подсушават.
Загрява се олиото, запръжваме ситно нарязан лук и праз. Добавят се дробчетата, разбърква се и оставяме да се запържат. Овкусяваме със сол, черен пипер и риган.
Сипват се настърганите домати, нарязаните ситно печени червени чушки, може и от консерва, налива се виното и малко водичка и дафиновия лист.
Разбърква се и оставяме да къкри на тих огън до готовност на дробчетата, докато остане на мазнинка. Поднасяме поръсени с пресен магданоз.
Сосчето може да се топва с парче хляб и е уникално вкусно.
Пияните селски дробчета в тиган са готови.
Коментари