Начин на приготвяне
Пилето се почиства от кожите му, картофите се почистват и нарязват надълго.
В отделна купа си омесвате картофите с копъра, солта и малко зехтин (2-3 с.л.). Пилето си го овалвате цялото с подправката (1-2 с.л.).
В тавичка от йенско стъкло изсипвате първо картофите и ги избутайте от центъра, там насадете пилето, като гърдичките му са към дъното.
Може още малко подправка да му ръснете, ако ви се струва недостатъчна.
Маслото си го нарязвате на тънки люспи и го нареждате върху пилето и картофките.
Слагате капака на тавичката и печете на умерена фурна за около 1 час и 15-20 минути или до готовност.
Когато извадите печеното пиле, може пак да го намажете с малко масло по загара му.
Цялото голо пиле на фурна с картофи е готово.
Коментари
Питам, защото рецептата много ми допадна, но пилешкото месо е безвкусно и сухо!?!
Благодаря за рецептата!