Солена палачинкова торта с пиле и салата Снежанка

Севда АндрееваСевда АндрееваДжедай1257176
21/08/2016
"Обожаваме солените торти, защото те нямат нужда от свещички, а от бяло вино и изяждане "
Приготвяне60 мин.
Готвене25 мин.
Общо85 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 023
  • Преглеждания за месеца59
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото и шунката на ситно.

Обелваме лука и го нарязваме на филийки.

Загряваме маслото и задушаваме в него с 1-2 с.л. вода лука. Прибавяме месото и шунката. Когато и те се задушат, подправяме плънката с черен пипер, сол и по желание счукан чесън.

В друг съд нарязваме на дребни кубчета краставичките, заливаме ги с отцеденото кисело мляко, слагаме ореховите ядки, олиото, 1 с.л. ситно нарязан копър. Разбъркваме и подправяме със сол.

Намасляваме кръгло блюдо и го поръсваме с галетата. Поставяме едната палачинка и разстиламе малко месна плънка. Покриваме с друга палачинка, която намазваме със салата. Нареждаме така 6 палачинки, като отгоре завършваме със салата и украса по избор.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар