Пълнено пиле със сирене и гъби върху картофи в гювеч

Теодора МещероваТеодора МещероваПомощник Готвач1362315502
08/03/2016
Приготвяне20 мин.
Готвене120 мин.
Общо140 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо984
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме картофите и в подходящ съд ги нарязваме на шайби и ги овкусяваме с олио, сминдух и розмарин, сол и ги объркваме добре. Нареждаме шайбите картоф на дъното на гювеч.

Измиваме и почистваме гъбите от пънчетата (аз лично ги беля), нарязваме ги на шайби и ги оставяме настрана. Натрошаваме сиренето в купа и го оставяме и него настрана. Измиваме и почистваме пилето и го пълним с гъбите и сиренето.

Подправяме с черен пипер и слагаме кубчета нарязано масло, след което зашиваме пилето. Намазваме пилето с олио, подправяме със сол, поръсваме с червен пипер и слагаме върху канапето от картофи в гювеча.

Не добавяме вода в гювеча, защото пилето и гъбите ще си пуснат достатъчно. Похлупваме и печем на 150 градуса за 1 час, след което засилваме температурата на 200 градуса за още 1 час.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар