Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Печено Пиле»Пълнено пиле със сирене и гъби върху картофи в гювеч

Пълнено пиле със сирене и гъби върху картофи в гювеч

Теодора МещероваТеодора Мещерова
Помощник Готвач
1367782018162
Пълнено пиле със сирене и гъби върху картофи в гювеч2 / 2
08/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр.
  • гъби - 250 г
  • сирене - 250 г
  • масло - 100 г
  • сминдух - 1 щипка
  • розмарин - една щипка
  • сол - една щипка
  • червен пипер - за поръсване
  • картофи - 1 кг
  • черен пипер - 1 щипка
  • олио - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме картофите и в подходящ съд ги нарязваме на шайби и ги овкусяваме с олио, сминдух и розмарин, сол и ги объркваме добре. Нареждаме шайбите картоф на дъното на гювеч.

Измиваме и почистваме гъбите от пънчетата (аз лично ги беля), нарязваме ги на шайби и ги оставяме настрана. Натрошаваме сиренето в купа и го оставяме и него настрана. Измиваме и почистваме пилето и го пълним с гъбите и сиренето.

Подправяме с черен пипер и слагаме кубчета нарязано масло, след което зашиваме пилето. Намазваме пилето с олио, подправяме със сол, поръсваме с червен пипер и слагаме върху канапето от картофи в гювеча.

Не добавяме вода в гювеча, защото пилето и гъбите ще си пуснат достатъчно. Похлупваме и печем на 150 градуса за 1 час, след което засилваме температурата на 200 градуса за още 1 час.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: