Начин на приготвяне
Обелваме картофите и в подходящ съд ги нарязваме на шайби и ги овкусяваме с олио, сминдух и розмарин, сол и ги объркваме добре. Нареждаме шайбите картоф на дъното на гювеч.
Измиваме и почистваме гъбите от пънчетата (аз лично ги беля), нарязваме ги на шайби и ги оставяме настрана. Натрошаваме сиренето в купа и го оставяме и него настрана. Измиваме и почистваме пилето и го пълним с гъбите и сиренето.
Подправяме с черен пипер и слагаме кубчета нарязано масло, след което зашиваме пилето. Намазваме пилето с олио, подправяме със сол, поръсваме с червен пипер и слагаме върху канапето от картофи в гювеча.
Не добавяме вода в гювеча, защото пилето и гъбите ще си пуснат достатъчно. Похлупваме и печем на 150 градуса за 1 час, след което засилваме температурата на 200 градуса за още 1 час.