Начин на приготвяне
В дълбок съд сипваме прясното мляко, маслото, ванилията, солта и захарта, разбъркваме и оставяме да заври.
Отстраняваме от огъня, изсипваме брашното и разбъркваме старателно, докато се получи гъсто тесто, което оставяме леко да се охлади.
Започваме да прибавяме едно по едно яйцата, като след всяко разбъркваме добре, за да се поеме от сместа.
Поставяме тестото в шприц, загряваме силно олиото, което трябва да е достатъчно, за да се пържат на маслена баня.
Шприцоваме формички със звездовиден накрайник във формата на подкова директно в мазнината. Пържим от двете страни докато се зачервят. Отцеждаме върху кухненска хартия.
Поднасяме топли, поръсени обилно с пудра захар и канела по желание.
Коментари