Домашни чуроси

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Домашни чуроси
Снимка: Севда Андреева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Ето ви и една прекрасна рецепта за любимите на испанците чуроси, приготвени в домашна българска обстановка"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • захар - 7 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • масло - 1 ч.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • олио - за пържене
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок съд сипваме прясното мляко, маслото, ванилията, солта и захарта, разбъркваме и оставяме да заври.

Отстраняваме от огъня, изсипваме брашното и разбъркваме старателно, докато се получи гъсто тесто, което оставяме леко да се охлади.

Започваме да прибавяме едно по едно яйцата, като след всяко разбъркваме добре, за да се поеме от сместа.

Поставяме тестото в шприц, загряваме силно олиото, което трябва да е достатъчно, за да се пържат на маслена баня.

Шприцоваме формички със звездовиден накрайник във формата на подкова директно в мазнината. Пържим от двете страни докато се зачервят. Отцеждаме върху кухненска хартия.

Поднасяме топли, поръсени обилно с пудра захар и канела по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Daniela Dimitrova
Daniela Dimitrova
Поднасят се с топъл шоколад.Несравними са!
16.12.2016 19:25
ВИЛИ-Виолета Матева
ВИЛИ-Виолета Матева
Правих ги ,много са вкусни и лесни за приготвяне Само че моите са по къси ,но рецептата е точно тази !
09.03.2016 07:49
Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Интересно име на рецепта,не бях чувала,привлече ми вниманието.Хареса ми,сигурно е много вкусно.
08.03.2016 17:45