Осмомартенска питка с кисело мляко

Наталия ПетроваНаталия Петрова
Готвач
353
669
257
2
08/03/2016
Приготвяне60 мин.
Готвене35 мин.
Общо95 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 434
  • Преглеждания за месеца165
  • Преглеждания за седмицата21
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделяме жълтъка на едното яйце, за да намажем по-късно с него питката. Останалите яйца сипваме в дълбок съд и към тях прибавяме киселото мляко, водата, маята, олио, захар, сол, оцет и прибавяме постепенно брашното.

Омесваме меко тесто и оставяме да втасва за около 40 мин. или докато удвои обема си. Готовото тесто разделяме на топчета и от тях оформяме питката.

Питката се реди в суха и намазана обилно с олио тавичка, изчаква се да втаса отново, намазва се с жълтъка (разреден с малко вода). Пече се 30-40 минути на 150-200 градуса.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар