Осмомартенска питка с кисело мляко

Наталия ПетроваНаталия ПетроваГотвач3536692572
08/03/2016
Приготвяне60 мин.
Готвене35 мин.
Общо95 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 298
  • Преглеждания за месеца81
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • мая - 1 кубче
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • сол - 1 с.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • брашно - колкото поеме (около 900 г)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделяме жълтъка на едното яйце, за да намажем по-късно с него питката. Останалите яйца сипваме в дълбок съд и към тях прибавяме киселото мляко, водата, маята, олио, захар, сол, оцет и прибавяме постепенно брашното.

Омесваме меко тесто и оставяме да втасва за около 40 мин. или докато удвои обема си. Готовото тесто разделяме на топчета и от тях оформяме питката.

Питката се реди в суха и намазана обилно с олио тавичка, изчаква се да втаса отново, намазва се с жълтъка (разреден с малко вода). Пече се 30-40 минути на 150-200 градуса.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар