Лесна бишкотена торта

Лесна бишкотена торта
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 3
09/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Общо
40 мин.
Порции
5
"Вкусно, лесно и изненадващо предложение за празничен сладкиш"

Необходими Продукти

  • бишкоти - 300 г
  • течна сметана - 400 г
  • заквасена сметана - 200 г
  • пудра захар - 4 с.л.
  • какао - 2 с.л.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • захар - 3 с.л.
  • ром - есенция
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В чашата прясно мляко и есенция ром сипваме захарта и разбъркваме да се разтопи. Всяка бишкота се топи в подсладеното прясно мляко и се нарежда на един ред една до друга.

Приготвя се крем от разбитата сладка сметана с две лъжици захар. Отделно се разбива заквасената сметана с останалата пудра захар, после двете се смесват.

Намазват се бишкотите с част от сметановия крем. Редим втори ред бишкоти, крем и трети ред бишкоти, като се завършва с крем.

Отгоре се поръсва с какао, като се очертава надпис 8 март и оставяме в хладилника да стегне, най-добре за една нощ. Бързо и вкусно за празника на жената!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: