Свински уши на скара с лук

Русиана МихайловаРусиана Михайлова
Помощник Готвач
211
673
400
595
1
09/03/2016
"Ястие за ценители!"
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
17 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо118 724
  • Преглеждания за месеца84
  • Преглеждания за седмицата26
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена17

Необходими Съставки

  • свински уши - 2 - 3 бр.
  • лук - 2 - 3 глави
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • кимион - на вкус
  • соев сос
  • лимонов сок
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете свинските уши и ги сварете в подсолена вода за около 40 минути.

Ушите трябва да са крехки и добре сварени. Извадете и ги отцедете от водата, оставете ги да се охладят за кратко, след което ги нарежете на ленти.

Овкусете ги с черен пипер, сол и кимион. Изпечете ги на скара, а вече изпечените уши се прехвърлят в тенджера с капак.

Добавете към тях лук, нарязан на полумесеци. Овкусете с лимонов сок и соев сос и сервирайте.

Иноксово овално плато 50см.
Избери класиката! Поднеси стилно с:
Иноксово овално плато 50см.
15.99 лв.
Виж ››

Добрата домакиня винаги има овално плато под ръка, защото обикновено нейният дом винаги очаква гости. Нека всички се възхитят на вашите разядки, сладки или основни ястия. Овалното плато ще ви помогне да се сдобиете с образцова трапеза и да си спечелите заслужени комплименти.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар