Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Кебап»Домашен адана кебап

Домашен адана кебап

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Домашен адана кебап3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4
"Този домашен и леко пикантен адана кебап е истинска вкусотия от турската кухня"

Необходими Продукти

  • кайма - 400 г агнешка + 400 г телешка
  • чесън - 2 скилидки
  • масло - 50 г
  • зехтин - 30 мл
  • лимонов сок - 1 ч.л
  • червен лют пипер - 2 ч.л. на люспи
  • кориандър - 1 ч.л.
  • кимион - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • мащерка - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесваме двата вида кайма и прибавяме сухите подправки, лимоновия сок и маслото нарязано на малки парчета.

Омесваме всичко много добре и прибираме в хладилника поне за два часа.

След като извадим приготвената кайма от хладилника започваме да я оформяме върху шишчета с намаслени в зехтин ръце.

Трябва да се получи продълговато и плоско шишче. Отново прибираме в хладилника за кратко.

Загряваме скарата или грил тигана и печем кебапа.

Ако ползваме грил тиган е добре да попиваме внимателно със салфетка излишната мазнина, която пуска месото, за да не се получи ефекта на задушено, а не на печено месо.

Домашният адана кебап е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#167180
Потребител#167180
Страхотна вкусотийка!
09.04.2016 14:18
1
2
Aneliya Shishmanova
Aneliya Shishmanova
Рецептата е страхотна, много вкусно, а най-хубавото, е че се приготвя вкъщи ;)
10.03.2016 12:10
1
2