Дроб супа по селски

Наталия ПетроваНаталия Петрова
Готвач
3532k9802
Дроб супа по селски
Снимка: Наталия Петрова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
5- 6
"Хич не се чудете какво да правите този дроб, дайте го насам да видите каква супа ще приготвим"

Необходими Продукти

  • телешки дроб - 250 - 300 г черен и бял дроб
  • фиде - 1/4 пакет навито фиде
  • лук - 1 средно голяма глава
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • моркови - 1 голям
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • масло
  • олио
  • магданоз
  • За застройката
  • жълтъци - 1 бр.
  • кисело мляко - 1 с.л.
  • брашно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дробът се вари в тенджера до полуготовност, изважда се от тенджерата (бульонът не се изхвърля, оставя се да къкри) и се нарязва на ситно.

В тиган слагаме лъжица масло и лъжица олио и в тях задушаваме моркова (настърган), лука и чесъна (нарязани на ситно), след това към тях добавяме и нарязания на ситно дроб.

Задушаваме за 1-2 минути, слагаме черен и червен пипер, сол и магданоз, разбъркваме 1-2 пъти и изсипваме всичко в тенджерата с бульона.

Ако е необходимо добавяме още сол, сипваме и фидето. Вари се 10 минути, или докато фидето се свари, след което застройваме и махаме от котлона.

Застройката правим по следния начин: в купичка смесваме жълтъка, млякото и малко брашно, разбъркваме добре, за да е гладка сместа.

След това с помощта на черпак вземаме от бульончето в тенджерара и при непрекъснато бъркане на тънка струя сипваме бульона в застройката.

След това на тънка струя изсипваме застройката в супата. Махаме от огъня и поръсваме с магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: