Свински пържоли на скара с бирена марината

Ирина Андреева JolieИрина Андреева Jolie
Готвач
232
1k
674
1k
1
09/03/2018
"Време е за едни крехки и сочни пържолки на скара приготвени в бирена марината"
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
18 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо198 104
  • Преглеждания за месеца719
  • Преглеждания за седмицата19
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена18

Необходими Съставки

  • свинско месо - от врат - 1 кг.
  • бира - 300 мл.
  • зехтин - 3 с.л.
  • черен пипер - шарен на зърна - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • чесън - на прах - 1/2 ч.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на пържоли с дебелина около 1.5 см. Смелете пипера и натрийте с него месото от всички страни.

В подходяща тавичка сипете бирата, зехтина, чесъна, захарта и малко сол. Разбъркайте добре, за да се смесят съставките за маринатата. Сложете свинските пържоли и ги оваляйте добре отвсякъде. Оставете ги за поне 2 часа в хладилник.

Загрейте скарата добре. Намажете я с малко мазнина, ако е необходимо и изпечете пържолите до готовност от двете страни. Времето е относително, но щом получат приятен загат и следи от скарата са готови.

Внимавайте, да не ги препечете, за да не станат сухи.

Италиански дълбок тиган с капак 24 см-25%
Качество без компромис:
Италиански дълбок тиган с капак 24 см
79.00 лв.
59.00 лв.
Виж ››

Удобен за готвене дълбок тиган, в който ястията сами се готвят. С незалепващо покритие, удобна дръжка и стъклен огнеупорен капак

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Илияна Димова
Вратни пържолки са много крехки , такива предпочитаме за скара , и така с марината , много вкусни !
4
0
Мария Георгиева
Чудесни са, вместо захар слагам мед в маринатата.
10
0
Радомира Михайлова
Станаха сочни, но някак си останаха жилавки...сигурно от месото ще е.И все пак са вкусни.
7
0