Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Свински пържоли на скара с бирена марината

Свински пържоли на скара с бирена марината

Свински пържоли на скара с бирена марината5 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
5
"Време е за едни крехки и сочни пържолки на скара приготвени в бирена марината"

Необходими Продукти

  • свинско месо - от врат - 1 кг.
  • бира - 300 мл.
  • зехтин - 3 с.л.
  • черен пипер - шарен на зърна - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • чесън - на прах - 1/2 ч.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на пържоли с дебелина около 1.5 см. Смелете пипера и натрийте с него месото от всички страни.

В подходяща тавичка сипете бирата, зехтина, чесъна, захарта и малко сол. Разбъркайте добре, за да се смесят съставките за маринатата. Сложете свинските пържоли и ги оваляйте добре отвсякъде. Оставете ги за поне 2 часа в хладилник.

Загрейте скарата добре. Намажете я с малко мазнина, ако е необходимо и изпечете пържолите до готовност от двете страни. Времето е относително, но щом получат приятен загат и следи от скарата са готови.

Внимавайте, да не ги препечете, за да не станат сухи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Станаха превъзходни!
02.02.2024 17:37
Анонимен
Анонимен
Аз бих добавил и някакъв вид киселина (вино, лимон, мляко) за да не останат жилави, особено ако планувате да използвате месо различно от вратното
05.08.2022 22:07
1
Илияна Димова
Илияна Димова
Вратни пържолки са много крехки , такива предпочитаме за скара , и така с марината , много вкусни !
13.03.2016 17:01
4
Мария Георгиева
Мария Георгиева
Чудесни са, вместо захар слагам мед в маринатата.
13.03.2016 16:55
10
Радомира Михайлова
Радомира Михайлова
Станаха сочни, но някак си останаха жилавки...сигурно от месото ще е.И все пак са вкусни.
10.03.2016 22:16
7